schenkingen - Lekkerkerk door de Tijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud

SCHENKINGEN:
Zoals ook vermeld in ons jaarverslag heeft onze vereniging de laatste jaren van verschillende mensen leuke spullen, knipsels en foto's enz. gekregen.
Wij zijn daar erg blij mee, zeker nu we ook vitrines hebben in het gemeentehuis en in de bibliotheek, die regelmatig met een ander onderwerp gevuld moeten worden.
We ontvingen o.a. mooie dingen van de heren Van Doesburg, Markensteijn, Slingerland, Streefland, Stoppelenburg en Langerak en van de dames Van Vuren-Neef en Nederveen, en van de historische vereniging Crempene.

Dit jaar zijn er ook al weer mooie giften ontvangen:
Van mw Van der Voet prachtige foto's van een pand op de Korte Achterweg.
Een groot aantal foto's en ansichtkaarten van Maartje van Limborgh.
Enkele kaarten en bouwtekeningen, vooral van de garage van de showroom van P.C. de Groot aan de burg. v.d. Willigenstraat, van de familie De Groot.
En een kannetje met bloemen en de naam Lekkerkerk van Joke Gernette.

We zullen het in de toekomst gebruiken voor vitrines, of mogelijke nieuwe publicaties.
Maar als particulieren iets in willen kijken, dan is dat ook mogelijk.

hartelijk dank aan de gulle gevers.
Recentelijk kregen wij van dhr Pottuit een hele leuke aanvulling op de suikerzakjes van "De Groote Boer", ook een sigarendoos en zakjes van de sigarenfabriek J.den Boon uit Lekkerkerk.
Maar vooral ook een suikerzakje uit "Het Bonte Paard" in Lekkerkerk.
Daar hadden we nog niets van.
Dus we zijn er erg blij mee.

Deze zomer ontvingen we van dhr. Lelyveld uit Wilnis prachtige foto's van Lekkerkerk De foto's zijn gemaakt tussen 1960 en 2000 door Joop de Jonge voor de Goudse/Schoonhovense krant. De meeste zijn daar ook in geplaatst geweest.

Terug naar de inhoud