nieuws - Lekkerkerk door de Tijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud
Open Monumentendag 2023
Het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 was het Open Monumentendag. Zoals gebruikelijk waren de bestuursleden van Lekkerkerk door de Tijd op zaterdag aanwezig in de kerk en in de Oudheidkamer. Verder lezen
September 2023 - De Ossenkop aan de Voorstraat krijgt opknapbeurt
Dit najaar zullen we de ossenkop aan de gevel van Voorstraat 66 tijdelijk verwijderen. In 2020 werd deze geplaatst, maar wind en regen maken een opknapbeurt noodzakelijk. In de wintermaanden wordt dit opgepakt en de bedoeling is dat dan in het voorjaar van 2024 de ossenkop weer in volle glorie te bewonderen valt.

Op de foto een terugblik naar 2020, waar trots geposeerd wordt bij de zojuist geplaatste ossenkop.
Zie ook: De Ossenkop van LekkerkerkJuni 2023 - Beheerder website neemt afscheid
Meer dan 20 jaar (van 2003 tot en met 2023) is Pim van den Berg onze websitebeheerder geweest. Op verzoek van de toenmalige voorzitter Jan Ayelts Averink heeft Pim destijds een compleet nieuwe site ontworpen. En al die tijd heeft hij tot volle tevredenheid van het bestuur het beheer op zich genomen. Daarvoor zijn we hem heel dankbaar. Pim, nogmaals bedankt!

Aan onze nieuwe webbeheerder Astrid de Zoete de taak om vanaf nu de website vorm te geven en bij te werken. Welkom en succes, Astrid!
September 2022 - Molen is klaar
De molen is nu echt klaar. Op 9 september is onder het genot van een hapje en een drankje de restauratie afgesloten. Kees en Gerrie v.d. Graaf in Schuwacht hebben al die tijd de restauratieploeg gastvrij ontvangen.

Update juni 2023: voor de gerestaureerde molen is een plekje gevonden in het Baanderspark. De officiƫle opening moet nog plaatsvinden.


     


Terug naar de inhoud