omschr. - lekkerkerkdoordetijd

Ga naar de inhoud
excursie 2018
Historische vereniging Lekkerkerk door de tijd op excursie naar
’t Woudt en Delft
Op zaterdag 1 september brachten de leden van de historische vereniging een bezoek aan ’t Woudt en Delft. “t Woudt staat bekend als het kleinste dorp van ons land. In 2006 woonden er 36 mensen. Delft is één van de mooiste oud Hollandse steden waar de historie schitterend is bewaard.
De reis ging eerst naar ‘t Woudt waar koffie werd gedronken in het restaurant De Hooiberg. In het dorpje werd ook het fraaie laatgotische kerkje bezocht. Vervolgens werd de reis vervolgd naar Delft. Daar werd het Agnetapark bezocht dat in 1881 door Jacques van Marken, eigenaar van de bekende gist- en spiritusfabriek, werd aangekocht. Het doel was het bouwen en verhuren van gezonde woningen, kosthuizen, werkplaatsen, winkels, was- en badinrichtingen in het door hem gekochte park. In ons dorp is een straat naar hem genoemd. Daarna wordt er geluncht in de gasterij ’t Karrewiel.
Na de lunch volgde een rondvaart door de Delftse grachten. Na de vaartocht gingen  de deelnemers weer terug naar ’t Karrewiel om iets te drinken waarna de excursie werd afgesloten met een korte rondleiding door Delft en een bezoek aan de Nieuwe Kerk, vooral bekend vanwege het praalgraf van Willem van Oranje.

De bus vertrok om 08.30 uur vanaf de Burgemeester v.d. Willigenstraat voor het gemeentehuis en was om 18.30 weer terug.
Een geslaagde en prachtige excursie met heel mooi weer.
               
 
 
 
Terug naar de inhoud